Oprea Niță, economist
Președinte,

S-a născut la 18 august 1927 în județul Argeș,

A făcut cursurile liceale la liceul Gheorghe Lazăr din București, devenind economist.

În Septembrie 1944 s-a înscris în Partidul Național Țărănesc devenind membru al organizației tineretului universitar național țărănesc.

Între anii 1944 /1947 a fost arestat de peste 20 de ori numai pentru faptul de a face parte din PNȚ, iar in 1947 a fost arestat din nou împreună cu lotul de la Tămădău, din care făcea parte conducerea Partidului Național Țărănesc (Maniu, Mihalache, Penescu, etc) și condamnat la 25 de ani de pușcărie. Din aceștia, a facut doar 5 ani, apoi a fost trimis cu domiciliu obligatoriu la Piatra Neamț. În 1952 a fost din nou arestat pe motiv de destabilizare a sindicatele comuniste. Detenția de data asta a durat aproape 7 ani, cu întrerupere de 1 an de zile în 1959; fiind eliberat cu decretul lui Gheorghiu Dej în 1962. A locuit 1 an de zile la Piatra Neamt tot cu domiciliu forțat, după care a avut permisiunea de a se reîntoarce în Bucuresti unde a fost angajat ca funcționar cu salariu minim (600 lei) la Direcția de combustibil București, institutie care aparținea Ministerului Economiei Forestiere. Acolo a lucrat până la vârsta de 59 de ani, când a fost pensionat pe caz de boală. 

Nu a avut dreptul să ocupe funcții de conducere fiind considerat dușman al poporului.

Căsătorit din 1952 cu Elena Niță, cu care are un copil și cu care a împărțit bucuriile și necazurile vieții până în 1981, când soția a decedat din vina unui medic de gardă care dormea în timpul serviciului și a unor infirmiere care, în sala de reanimare a Spitalului 9, în loc să aibe grijă de pacienți, croșetau pulovere. De atunci, de la varsta de 54 de ani, nu s-a mai recăsătorit.

În dimineața zilei de 21 decembrie 1989 a fost printre primii care manifestau în piața Universității, strigând fără teamă ”Jos comunismul”.

De atunci și până la sfârșitul Revoluției a fost participant activ în CC, și medaliat cu titlul de Erou, “remarcat prin fapte deosebite”.

În data de 25 decembrie a revenit la Partidul Național Țărămesc – creștin și democrat, unde a avut funcția de vicepreședinte.

În 6 iunie 1990 împreună cu Ion Puiu, nr 2 în PNȚ-cd, Ion Sasu, foști deținuti politici, cu fiul lui Horia Niță, Anisoara Bindea și alți câțiva tineri, au părăsit partidul, deoarece dl Coposu, președintele partidului a acceptat ca în partid să intre și membri ai fostei nomenclaturi comuniste. 

Fiindu-i trădate idealurile pentru care a suferit ani grei de pușcărie, s-a decis să înființeze un partid nou, numai de oameni curați, necompromiși și care să respecte idealurile de democrație, cinste și demnitate, pe care le promova din tinerețe.

Pe data de 6 septembrie 1990 a luat ființă si s-a legalizat la tribunalul Bucuresti, Partidul National Democrat Crestin al carui presedinte a fost ales dl Oprea Niță.

De la acea dată, singur a organizat filiale ale partidului în aproape toate județele țării, sacrificand totul, inclusiv economiile personale, pentru ca acest partid să prospere, să apere interesele poporului și suveranitatea României.

Pentru a putea susține partidul, până în prezent, a fost ajutat economic și ideologic de fiul său Horia Niță. 

Dl. Oprea este o persoană care nu a dorit niciodată răzbunarea pentru cele îndurate. Singura lui răzbunare, dacă se poate spune așa, a fost și este rugăciunea, și credința că într-o bună zi cei care i-au făcut rău lui și altor nevinovați, vor primi pedeapsa cuvenită.  

Acum la vârsta de 81 de ani este în pline forțe și sigur de faptul că Partidul Național Democrat Crestin va deveni peste puțin timp partidul poprului, partidul de guvernamant.

 

Prof. dr. BCH. Horia Niță
Prim vicepreședinte

Doctor in hipnoterapie analitică, la Universite Europeenne Jean Monett din Bruxelles.
Board Certified Instructor si conferentiar din anul 2000 in “National Guild of Hypnotists” (USA).
Psihoterapeut, specializat in psihoterapie analitica la Universite Europeenne Jean Monett din Bruxelles. Membru al ”Ordre Europèen des Psychothèrapeutes Belge”.
Membru al European Association for Psychotherapy din Viena.
Docent de “Hipnoza Emotivă și Comunicare Non Verbală” al Institutului de Psihologie Analogica și Hipnoza Dinamica din Milano din 1997.
Specializat in Acupunctura, Moxabustiune si terapie Tuina din 1995 la Academia de Medicina Traditionala Chineza din Pechin.
Fizioterapeut, membu al Federazione Italiana Fisioterapisti
Chineziolog, membru al Unione Nazionale Chinesiologi italiani.
Profesor de Educație Fizică și Sport cu laurea in Gimnastică terapeutică și masaj medical la ICEF din București.

Sportiv de performanţă, polo pe apă mai întâi la Clubul Şcolar Bucureşti, ulterior la Rapid Bucureşti, din 1979 pana în 1986, component al lotului naţional de seniori al României. iar după 1989 a antrenat şi jucat ca profesionist în Italia şi Elveţia.

Declarat duşman al poporului în perioada comunistă, a fost participant activ la Revoluţia din 21-22 Decembrie 1989 şi decorat cu titlul de Erou al Revoluţiei Române.

A făcut parte din FSN până în 12 ianuarie 1990 cand şi-a dat demisia, deoarece tot FSN-ul era infestat de aceiaşi comunişti.

Înscris la PNŢ-CD încă din timpul Revoluţiei, 25-decembrie-1989, a urmat linia politică a tatălui sau, care doar pentru faptul ca fost membru al PNŢ universitar şi a dat manifeste, a facut 11 ani de temniţă sub regimul comunist.

Deoarece idealurile de pentru care luptase şi suferise tatăl lui în anii ’47/’64 nu mai existau în re-legalizatul PNŢ-CD din ’90,  unde comuniştii penetraseră în forţă direct în funcţii importante de conducere, a renunţat la funcţia de Preşedinte al Organizaşiei de tineret, şi membru plin cu drept de vot în consiliul mare al partidului, plecţan împreuna cu tatăl lui şi alţi foşti deţinuţi politici cu peste 15 ani de temniţă, şi au înfiinţat Partidul Naţional Democrat Creştiin, care s-a inscris legal la Tribunalul Bucureşti în Septembrie 1990.

El şi cu tatăl lui Oprea Niţă, preşedintele partidului, au pus bazele doctrinei partidului și sunt singurii care au susţinut partidul economic până în prezent, 14-10-2008.

 

One Response to Membri fondatori

  1. EDY says:

    Sa traiti si bine v-am gasit!Scriu azi dupa o saptamana de la alegerile locale deoarece nu pot sa nu ma exprim si eu.Simt aceasta nevoie de a ma elibera de mizerabila campanie de care am avut parte din tabara vecina….adica PSD,PD-L,…s.a Ma intreb ce este oare de facut cu asemenea oameni care se preteaza la a arunca cu bani si in stanga si in dreapta,dar saracii oameni nu stiu ca practic sunt banii lor,ai nostrii.Au cumparat intreg electoratul din timp,altii stateau parca la a agata inca cateva voturi,si,atunci ma intreb cum oare sa dobori un asemenea sistem bine pus la punct,aceasta caracatita de care nu mai scapam cred niciodata.Totusi sunt solutii si sper ca la viitoarele alegeri sa putem face ceva impreuna,sa daramam aceasta”CAMORA” o intreaga mafie pe fata.Cu stima si respect EDY!!!

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Pentru intrebari admin @ pndc . com . ro